Har du också lagt märke till att din hund gillar hundfoder?

Det finns små krångelpellar men de är inte många. För majoriteten av hundar är matdags dagens höjdpunkt. Gärna många gånger. Hur väljer man bra hundfoder?

De flesta av våra husdjur har rent generellt en mycket okomplicerad kärleksrelation med sin mat. I korthet kan man säga att ju fler gånger de får mat desto gladare blir de. Det finns förstås anledningar till detta, anledningar som vi människor lätt glömmer bort. Mat betyder helt enkelt liv. Får man ingen mat dör man.

I det vilda, där hundens ursprung vargen lever, råder en strikt rangordning vid måltiden. De vet heller aldrig när de kan få sin nästa måltid – det går inte att gå till mataffären och köpa kött. Alltså äter de så mycket de kan när chansen finns. Våra hundar lever också enligt samma princip.

Hundfoder för alla åldrar och varianter

Hur hittar man då det bästa hundfodret för sin familjemedlem? Det finns väldigt många märken och varianter att välja emellan. Vad kommer att fungera? Vi är förstås angelägna om att hunden får i sig alla näringsämnen och mår bra. En bra utgångspunkt är att tänka på hundens ålder, aktivitetsnivå och aptit.

En valp och en gammal hund har förstås lite olika behov men i grunden behöver de näringsrik mat med högt innehåll av protein. Ofta finns anvisningar på förpackningen angående portionsstorlek. Du vet själv hur aktiv din vovve är och vad den gillar. Troligen är din hund jätteglad över det mesta i matväg. Annars kan man gradvis introducera ett annat foder.