Skifta däck på en däckverkstad i Uppsala

Har det blivit dags att skifta däck på bilen? Glöm då inte bort att kontrollera däckdjupet och att balansera hjulen. Ta hjälp av en däckverkstad i Uppsala.

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att man måste ha vinterdäck på sin bil om det råder vinterväglag. Beroende på var i landet man bor kan det vara bra att sätta på vinterdäcken tidigare än så. Men också låta dem sitta på längre om snön ännu inte smält bort.

Resterande tid på året ska man ha sommardäck på bilen. Detta är visserligen inte lagstadgat och man får köra med vinterdäck även på sommaren. Men bilen drar då mer bensin och det låter också mer. Det är också lättare att få vattenplaning om man kör med vinterdäck på våta sommarvägar.

Däckverkstad som även erbjuder magasinering av däck

Man kan själv skifta däck på bilen men det kan vara både smutsigt och otympligt. Betydligt enklare är att åka till en däckverkstad i Uppsala och låta dem byta däcken. Då hissas bilen upp och däckskiftet går mycket snabbare och smidigare. Däckens mönsterdjup kontrolleras också för att säkerställa att de inte är för slitna.

Skulle däcken vara uttjänta kan man även få hjälp med att hitta nya däck till bilen. En stor fördel med att låta en däckverkstad skifta däcken på bilen, är att de oftast erbjuder förvaring av däck i så kallade däckhotell. Då slipper man släpa hem smutsiga däck och sedan rulla ner dem i källaren.