En värld av möjligheter

Valet och kvalet är det du står i just nu. Ska du satsa på en fordonsflotta med endast vanliga lastbilar? Eller ska du köpa in en lastväxlare, så att du kan byta skepnad efter det du ska frakta?

Det är inte lätt att planera vilken typ av frakter och fordon du ska satsa på, när du startar en lastbilsfirma. Kanske har du redan landat kunder och vet vad du kommer att arbeta med. Eller så vill du ha en så bred front som möjligt, så att du kan bistå dina kunder med allt de har behov av. Men vissa frakter kommer ske mycket få gånger, och en lastbil är inte billig. Så hur ska du göra? Efter många långa sömnlösa nätter och diskussioner med familj och vänner kommer du på det som känns som den perfekta lösningen. Nämligen en lastväxlare.

Byt efter behov

En lastväxlare är en lastbil som kan växla laster. Eller egentligen så kan den växla flak för att passa bättre för de laster som ska fraktas. Ett lastväxlarflak kan vara anpassat för samma gods som vanliga lastbilar brukar köra runt med. Det vill säga ett skåp som går att stänga. Flaken finns även i utformningar som kan fungera för att köra stora maskiner på, som hjullastare eller grävmaskiner. Kanske behöver du kunna köra något otympligt, fyllnadsmassor eller så vill du bara ha ett öppet flak att lasta byggmaterial på. En värld av möjligheter öppnar sig när du väljer att satsa på en lastväxlare med flera olika flak.