Jobba på skroten

Arbetet med att ta hand om bilar som har slutat rulla på vägarna är både ett viktigt och bra arbete. Det är ett yrke som inte kommer att försvinna, så länge som det finns fordon som ska skrotas.

Inom yrket bilmekaniker finns det många olika områden som man kan välja att arbeta med. Man kan specialisera sig på vissa typer av bilar eller på vissa delar av bilen, som vindrutor, motor, elektroniken, däcken eller chassit. Eller så kan man välja att arbeta med att bygga bilar eller ta isär bilar som kommer till demontering. Alla arbetsuppgifter är lika viktiga och speciellt demonteringen, där man plockar isär bilen i flera beståndsdelar.

Kreativt yrke trots allt

Någon som plockar isär bilar på en bildemontering kanske inte verkar vara så kreativ men det är man i allra högsta grad. Man ska veta hur man tar ur allt miljöfarligt ur bilen och hur man ska lagra och återvinna det. Det är även viktigt att ha ett öga för hur man ska demontera delar som är i så pass gott skick att man kan sälja dem vidare som begagnade delar. En uppgift som ibland kan vara mycket klurig och upp till personlig lämplighet och tålamod att lösa. Man ska även kunna vara behjälplig när kunder kommer och vill lösa problem med sina bilar. Där ska man kunna ställa en trolig diagnos och också plocka fram delar som kan lösa problemet för kunden. Ibland har man även en bilverkstad på demonteringen, där man utför reparationer. Hitta mer information på denna sida: bilskrottrollhättan.se