Mäklare visade Sundsvall

Flyttar man till en ny stad är det kanske inte allt man vet. Då har man en fördel om man anlitat en mäklare från Sundsvall som kan berätta om den nya orten.

Marika förbereder sig för dagens fritidsaktivitet. Tankarna vandrar iväg till dagen då allt vände. Det var en vacker höstdag som hon och maken åkt till Sundsvall för att titta på ett hus. Anledningen var att hennes man hade fått jobb på orten och istället för att han skulle komma hem på helgerna bestämde de att hela familjen skulle flytta.

Barnen var små så de skulle acklimatisera sig. Själv var Marika i hemlighet orolig för flytten. De hade bokat mäklare som skulle visa dem två hus. De trodde att de skulle gå på husvisning och sedan åka hem igen. Men mäklaren som hette Anton var så duktig på sitt jobb att de beslutade sig att stanna en dag eller två.

Mäklare med stort hjärta

Anledningen till att de blev kvar några dagar var mäklaren som visade dem sitt Sundsvall. Med så mycket värme berättade han om den vackra naturen och de vandringslederna som bjöd på både vackra vyer och trolsk skog. Anton berättade för dem att han själv var medlem i en klättringsklubb på orten och rekommenderade dem att besöka den samma eftermiddag. Då hade klubben en prova-på-dag. Varför de följde hans rekommendation kunde ingen senare förklara. Men det blev en spännande dag som avslutades med en god middag på en av ortens restauranger.
Nu har det gått fem år och dagens aktivitet hade hon börjat med direkt efter flytten, nämligen klättring.